Opremite iznajmljeni stan tako da se osjećate kao kod kuće

Objavljeno: 25. okt 2019.

 

Danas se sve više umjesto kupovine, iznajmljuju stanovi – posebno to rade mladi ljudi u urbanim sredinama. Dobra strana iznajmljivanja nekretnine je što možete promijeniti više lokacija i odediti koja vam odgovara, i izbjeći veće cijene kupovine kuća i stanova. Ali iznajmljeni stan je mjesto gde se ne možete osjećati kao kod svoje kuće.

Ali – ovdje mi priskačemo u pomoć sa pet savjeta kako da iznajmljen stan sredite da se osjećate kao u svom domu!

opremite-iznajmljeni-stan-tako-da-se-osjecate-kao-kod-kuce

Potražite inspiraciju na internetu

 

Za ovo bi vam preporučili aplikaciju Pinterest, gdje možete naći kolekcije slika estetski prijatnih kombinacija namještaja i dekoracije prostora. Sačuvajte slike svih stvari koje vam se dopadaju, koje će vam ubuduće poslužiti kao inspiracija za sređivanje vašeg iznajmljenog stana.

 

Postavite biljke da bi prostor izgledao življe

Bilo da izaberete prirodne ili vještačke biljke, one imaju magičnu sposobnost da unesu život u bilo koju prostoriju. Pored ovoga, zelena boja je vrlo prijatna za oko i ima smirujući efekat na um. Najpopularniji tip biljaka za ovu upotrebu su viseće biljke i biljke u saksijama. 

Ove biljke je najbolje staviti u osvijetljenim prostorijama, na mjestima kao npr. u dnevnoj sobi, pored prozora, na stolu ili u kuhinji. 

opremite-iznajmljeni-stan-tako-da-se-osjecate-kao-kod-kuce

Iako je iznajmljeni stan, privremene dekorcije pomažu

Ne morate uložiti mnogo novca za skupu garnituru i dekoracije a bi se u stanu osjećali kao kod kuće. Vjerujte nam, iznenadili bi ste se kad bi vidjeli koliko jedan lijep tepih, šareno ćebe ili komplet jastuka mogu učiniti za atmosferu vašeg stana!

Šarene vaze, slike i tapeti mogu učiniti čuda!

 

Osvjetljenje koristite strateški

Sa osvjeljenjem prostorije definitivno možete eksperimentisati sa podnim i stonim lampama. Jačinu prirodnog i vještačkog osvjetljenja takođe možete mijenjati po želji. Za vještačko možete kupiti specifičnu vrstu lampe ili promijeniti lokaciju postojeće. Za prirodno osvjetljenje možete koristiti zavjese, čije boje i debljina takođe utiču na osvijetljenost prostorije.

opremite-iznajmljeni-stan-tako-da-se-osjecate-kao-kod-kuce

Igrajte se sa bojama

Iako na boju zidova, podova i već postojećeg namještaja vjerovatno ne možete uticati i mijenjati, postoji mnogo trikova za mijenjanje atmosfere prostorije korišćenjem boja. Međutim, možete dodavati boje i različit dizajn da utičete na duh neke prostorije. Posteljinu, slike na zidovima, vaze, jastuke i lampe različitih boja možete postaviti strateški kroz stan, da bi bojom razbili monotoniju.

opremite-iznajmljeni-stan

Zaključak

Bilo da u svom iznajmljenom stan želite da se zadržite dugo, ili ipak budete u njemu samo mejsec dana, lijepa dekoracija prostora će svakodnevno uticati pozitivno na vaše raspoloženje. Učinite da mjesto u kom živite bude mjesto kome ste srećni da se vratite poslije dugog dana.