Zašto kupiti stan u Budvi

Objavljeno: 25. okt 2019.

Budva – dragulj Mediterana

Svi su nekada u životu čuli za Budvu. Prelijepe plaže, noćni život i odmor su sinonimi za ovaj mali crnogorski grad. Iako nema puno stanovnika, za jedan mjesec broji posjete najmanje u istom broju. Zašto sebi ne ugoditi sa nekretninom u Budvi? Evo razloga zašto to da uradite:

Jadransko more vam je na dohvat ruke

Gdje god kupite stan u Budvi, zbog veličine grada plaža će vam uvijek biti na desetak minuta šetnje. Ukoliko imate automobil, do bilo koje tačke u Budvi možete stići za svega nekoliko minuta. Saobraćaj je prometan i rijetko se dešavaju gužve na putevima u gradu. 

Zanimljivo je što se more može vidjeti sa terase u mnogim djelovima grada, baš zbog brdovitog reljefa, koji u ovom slučaju predstavlja veliki plus.

 

Aerodrom u Tivtu je udaljen na dvadesetak minuta vožnje

Tivat se nalazi na udaljenosti od 21.2km od grada Budve. Ovo je oko 25 minuta vožnje, ukoliko nema zastoja u saobraćaju. 

Takođe, mnogi gradovi se nalaze u blizini Budve: Petrovac (18km razdaljine), Kotor (23km), Sutomore (30km), Cetinje (31km) i Ulcinj (63km).

zasto-kupiti-stan-u-budviMetropola evropskog turizma

Od Jaza do Petrovca postoji 20-ak plaža na kojima možete uživati u toplom suncu u periodu od oko 182 dana, od 10. maja do 8.novembra. Sa 2 300 sunčanih sati godišnje, Budva predstavlja raj za turiste, zbog čega je postala poznata kao metropola evropskog turizma.

Svake godine u Budvi se očekuje sve veći broj turista tokom sezone. Ove godine procijenjeni broj turista je bio čak 2,5 miliona!

 

Najbolji noćni život u Crnoj Gori

Sem noćnog života, žurke u Budvi tokom ljeta traju cijeli dan! Iako se plažne žurke najčešće organizuju noću – rejv, tehno i mejnstrim žurke ćete često naći i danju. Glasna muzika i opuštena atmosfera će vam svaki dan učiniti veselijim. Zato požurite i kupite vaš stan u Budvi i uživajte. 

zasto-kupiti-stan-u-budviNizak porez

Stopa poreza na nepokretnosti u Crnoj Gori je relativno niska i može iznositi od 0,10% do 1,00% tržišne vrijednosti nepokretnosti. Visinu ove stope određuje opština zavisno od vrste, lokacije, starosti i kvaliteta nepokretnosti koja je u pitanju. 

 

Grad je okružen brdima i prelijepim šumama

Miris mora, palme i zelena brda su ono što čini Budvu – Budvom. Duž šetališta možete vidjeti visoke palme koje rastu i uljepšavaju grad već decenijama. Sem na obali, širom grada možete naći parkove i prelijepo zelenilo, kako na javnim mjestima, tako i na privatnim posjedima.

Zelena boja biljki i plava boja mora je savršena kombinacija za kompletnu relaksaciju svih čula.

zasto-kupiti-stan-u-budvi

Da li je ovo dovoljno razloga za nekretninu u Budvi? Jeste, slažemo se.