Zašto je potrebno napraviti plan za kupovinu nekretnine

Objavljeno: 02. juna 2020.

 

Kupovina nekretnine je svakako jedno iskustvo koje većina ljudi stekne tokom života. Međutim, za sve postoji prvi put. Tako i u ovom slučaju – odabir i kupovina stana može biti stresno iskustvo, ukoliko niste sigurni šta radite. Zato je potrebno prije svega napraviti plan za kupovinu nekretnine.

Koliko je važan plan za kupovinu nekretnine

Svi mi želimo udoban stan, u prijatnom okruženju, sa luksuznim izgledom i vrhunskim kvalitetom. I naravno da cijena bude pristupačna, da staje u okvir našeg budžeta. Ali, da li svako od nas umije da pronađe stan po svojim mjerama i željama?

Da bi odabrali savršen stan potrebno je napraviti plan kupovine, tj. postaviti ciljeve i uslove koje stan treba da ispunjava. Osim toga, potrebno je i prilagoditi želje sa mogućnostima. Važno je na papiru iznijeti i raspodijeliti sve radi objetktivnog posmatranja stvari – da bi uočili vaše mogućnosti i na taj način lakše zadovoljili vaše potrebe. 

 

Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine stana?

Prije nego odaberete nekretninu, tj. prije nego sastavite vaš plan za kupovinu potrebno je imati na umu nekoliko faktora koji će uticati na odabir vašeg stana:

 

  • Prodavac/investitor – Može biti i firma koja nudi stanove; bitno je da bude ozbiljna, stabila i odgovorna odnosno da vam uliva povjerenje. Ne želite bilo kome dati odgovornost da vam obezbijedi savršen stan. Fresh Nekretnine godinama sarađuju sa pouzdanim investitorima, tako da vam možemo pomoći pri odabiru najsigurnije i najbolje opcije. Pišite nam.

 

  • Lokacija stana je važna iz više razloga. Prije svega, okolina u kojoj planirate da boravite treba da vam odgovara i da se osjećate ugodno, zatim blizina centra, prodavnica, apoteka, škola i ostalih ustanova je bitan faktor koji utiče na odabir lokacije. 

 

  • Pozicija– u smislu spratnosti i orijentacije. Spratnost i orijentacija utiču na količinu buke, količinu prašine i svjetlosti, privatnost, broj stepenica…

 

  • Raspored i veličina prostorija u stanu treba da budu prilagođeni vašim namjenama i potrebama. Pored rasporeda i veličine, i broj prostorija utiče na funkcionalnost i estetiku stana, kao i na raspored namještaja, urednost i pristupačnost.

 

  • Odnos kvaliteta i cijene – i ako je u većini slučajeva cijena glavni faktor, veoma je bitno da je i kvalitet usklađen sa ponuđenom cijenom. 

 

Nakon što kupite nekretninu, željećete da je obezbijedite i zaštitite na svaki mogući način. Ovdje pročitajte koje sve benefite nudi osiguranje stana, od čega vas štiti i koje povoljnosti nudi.

 

Zaključak: Dobro istražite svoje opcije

Srećom mi imamo veliku ponudu za nekretnine u skoro svim gradovima u Crnoj Gori. Tako da smo uštedjeli vrijeme traženja pouzdanih mjesta za kupovinu. Na našem sajtu imate opciju da sačuvate omiljene nekretnine tako da možete uvijek pogledati i uporediti nekretnine kako biste imali u vidu pogodnosti.

Prije nego što krenete u odabir omiljenih nekretnina, važno je da stavite neki limit na budžet. Izračunajte koliko možete da izdvojite novca. Imajte na umu da je potrebno izdvijiti određenu sumu i za namještaj. Pronašli smo dobar program koji može da vam pomogne da izračunate koliki stan možete sebi da priuštite u zavisnosti od primanja. Ako i dalje niste sigurni, pišite nam pa ćemo vam mi pomoći. Što se papirologije tiče, i to je posao, a mi ćemo vas uputiti kako to najlakše da završite.

Pogledajte ponudu za prodaju nekretnina u Podgorici.

Ako vas zanimaju nekretnine u Budvi, možete pogledati ponudu ovdje.